Bramborové vafle beze zbytků

Brambory Sýr
155 Bramborové vafle beze zbytků

Ingredience

na 2 porce:

  • 100 g zbylé bramborové kaše nebo šťouchaných brambor
  • (případně, když bude chuť, stačí uvařit brambory ve slupce a nastrouhat najemno)
  • 1 vejce
  • 50 g strouhaného tvrdého sýra
  • (nejlépe výrazné chuti – třeba typu čedar nebo parmazán)
  • čerstvé bylinky – hladkolistá petržel, pažitka nebo bazalka
  • 30 g hladké špaldové mouky
  • + v případě, že nemáte kaši, bude třeba ještě máslo a mléko na zjemnění

 

Na dokončení podle toho, co máte nejraději:

  • rajčatová omáčka
  • jogurtový dip
  • cizrnový hummus
  • guacamole

Postup

Pokud pracujete se zbylou kaší, máte to snadnější. V případě brambor přidejte kostičku másla a mléko, jako kdybyste připravovali kaši. Do směsi následně přidejte vajíčko, strouhaný sýr a mouku, vidličkou zpracujte těstíčko.

Směs asi nebude třeba dochucovat – sýr je slaný dost a kaši jste už možná dochutili předtím. Podle chuti a zvolené konečné úpravy teď můžete nasekat do směsi ještě bylinky podle chuti. Můžete do ní také přidat nasekaná sušená rajčata, olivy a podobně.

V rozpáleném vaflovači nechte rozpustit trochu másla. Lžící naneste hutné těsto a rozprostřete ho rovnoměrně na plochu vaflovače. Ten hned nezavírejte, ale nechte vafli zatáhnout a až na poslední 2 minuty jej zavřete. Ven pak vafli vyndejte opatrně, nejlépe dřevěným nožem.

Zdobte oblíbeným dipem, semínky, dostupnou zeleninou nebo jen jogurtem s harissou.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku