Špaldové wafle

179 Špaldové wafle

Ingredience

  • 100g celozrnné špaldové mouky
  • 30g třtinového cukru
  • 200ml mléka
  • 1 vejce
  • 40g rozpuštěného másla + trochu na potření vaflovače

Postup

Příprava těsta je velmi snadná. Vše vložte do hlubší mísy a prošlehejte. Důležité ale je nechat hotové těsto 15-20 minut dýchat. Tento krok určitě nevynechávejte, zaručí vám dokonale povedené vafle.

Do dobře rozehřátého vaflovače pak dávkujte těsto na trochu másla. Ještě teplé vafle servírujte s jogurtem a maracujou. Můžete doplnit o oblíbený sirup.

 

Tip:

Pro milovníky kávy doporučujeme přidat do těsta kvalitní espresso místo 50ml mléka, vafle pak krásně voní a jsou skvělé jen se šlehačkou.

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku