1 kelímek bílého jogurtu
1,5 kelímku (od jogurtu) hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička prášku do pečiva
Na přípravě placek není nic složitého. Těsto zvládnete připravit na pomoučené desce stolu nebo v misce. Vyklopte kelímek jogurtu a řádně ho vytřete. Použijte ho jako odměrku a odměřte zhruba 1,5 kelímku mouky. Přidejte sůl a prášek do pečiva.
Rukama zpracujte těsto. Pokud byl jogurt vodnatější, přidejte trochu mouky, aby se placky příliš nelepily. Nechte 10 minut stranou odpočívat. Poté rozdělte bochánek na čtyři stejné porce a vytvarujte placky. Opékejte na troše olivového oleje.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.