na 4 porce:
Na dokončení:
Připravte si bramborové šulánky s mákem podle tradičního receptu. S naším návodem budou chutnat přesně jako od babičky.
Uvařte brambory ve slupce a poté je zcela vychladlé oloupejte.
Následně je prolisujte nebo nastrouhejte, přidejte polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Rukama nebo vařečkou vypracujte těsto, které nelepí. Nechte ho pár minut odstát a poté na pomoučeném vále postupně vyválejte šulánky a skládejte je na pomoučený tác. Abyste měli šulánky stejné, můžete si odvažovat po 40 g těsto, než je vyválíte. Dohromady tak z těsta vytvoříte 20 šulánků – na každou porci 5.
Šulánky vhoďte (nejlépe všechny najednou, jestli vám to hrnec dovolí) do vroucí osolené vody a vařte je, dokud nevyplavou. Nakonec je na talíři posypte mákem a cukrem, polijte máslem a přidejte rozehřátá povidla.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.