Bramborové šulánky s mákem

Brambory Mák
894 Bramborové šulánky s mákem

Ingredience

na 4 porce:

  • 600 g moučných brambor (varný typ C – uvedená váha syrových brambor)
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 celé vejce (případně 2 menší)
  • sůl

 

Na dokončení:

  • 100 g mletého máku
  • 50 g moučkového cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 4 lžíce rozehřátých švestkových povidel

Použitá mouka

Připravte si bramborové šulánky s mákem podle tradičního receptu. S naším návodem budou chutnat přesně jako od babičky.

Postup

Uvařte brambory ve slupce a poté je zcela vychladlé oloupejte.

Následně je prolisujte nebo nastrouhejte, přidejte polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Rukama nebo vařečkou vypracujte těsto, které nelepí. Nechte ho pár minut odstát a poté na pomoučeném vále postupně vyválejte šulánky a skládejte je na pomoučený tác. Abyste měli šulánky stejné, můžete si odvažovat po 40 g těsto, než je vyválíte. Dohromady tak z těsta vytvoříte 20 šulánků – na každou porci 5.

Šulánky vhoďte (nejlépe všechny najednou, jestli vám to hrnec dovolí) do vroucí osolené vody a vařte je, dokud nevyplavou. Nakonec je na talíři posypte mákem a cukrem, polijte máslem a přidejte rozehřátá povidla.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.