3 vejce
150 g zchladlého rozpuštěného másla
120 g krupicového cukru
1 lžička prášku do pečiva
230 g pšeničné univerzální mouky
250 g polotučného tvarohu
citronová kůra asi z půlky chemicky neošetřeného citronu
vyškrábaná semínka z jednoho vanilkového lusku
stranou mléko na případné naředění
Pro tvarohové těsto je vždy nejdůležitější, abyste měli všechny suroviny ve stejné (nejlépe pokojové) teplotě. Proto si vyndejte vejce a tvaroh 2 hodiny předem na linku. Případně můžete i večer před přípravou.
K přípravě těsta nejprve ušlehejte vejce s cukrem do pěny, získat nadýchanou světlou pěnu z vajec může trvat i 15 minut. Tento krok neuspěchejte, je to základ pro nadýchané tvarohové těsto. Následně přidejte tekuté zchladlé máslo a také zašlehejte tvaroh. Stranou promíchejte mouku s práškem do pečiva, přisypte do směsi a opět zapracujte. Poté vyškrábejte vanilku a nastrouhejte kůru, znovu promíchejte celé těsto, jestli nestéká, přidejte pár lžic plnotučného mléka.
Vymažte důkladně formu a vysypte ji hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 160 °C.
Stáhněte těsto do formy a nechte zaklopené péct 50 minut při 160 °C. Celou dobu nechte beránka zaklopeného a neotevírejte troubu.
Po upečení odklopte víko a nechte ve formě zcela zchladnout, až potom opatrně vyklopte. Beránka můžete ozdobit mašlí.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.