Beránek z tvarohového těsta

Tvaroh Velikonoce
215 Beránek z tvarohového těsta

Ingredience

3 vejce

150 g zchladlého rozpuštěného másla

120 g krupicového cukru

1 lžička prášku do pečiva

230 g pšeničné univerzální mouky

250 g polotučného tvarohu

citronová kůra asi z půlky chemicky neošetřeného citronu

vyškrábaná semínka z jednoho vanilkového lusku

stranou mléko na případné naředění

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Pro tvarohové těsto je vždy nejdůležitější, abyste měli všechny suroviny ve stejné (nejlépe pokojové) teplotě. Proto si vyndejte vejce a tvaroh 2 hodiny předem na linku. Případně můžete i večer před přípravou.

K přípravě těsta nejprve ušlehejte vejce s cukrem do pěny, získat nadýchanou světlou pěnu z vajec může trvat i 15 minut. Tento krok neuspěchejte, je to základ pro nadýchané tvarohové těsto. Následně přidejte tekuté zchladlé máslo a také zašlehejte tvaroh. Stranou promíchejte mouku s práškem do pečiva, přisypte do směsi a opět zapracujte. Poté vyškrábejte vanilku a nastrouhejte kůru, znovu promíchejte celé těsto, jestli nestéká, přidejte pár lžic plnotučného mléka.

Vymažte důkladně formu a vysypte ji hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 160 °C.

Stáhněte těsto do formy a nechte zaklopené péct 50 minut při 160 °C. Celou dobu nechte beránka zaklopeného a neotevírejte troubu.

Po upečení odklopte víko a nechte ve formě zcela zchladnout, až potom opatrně vyklopte. Beránka můžete ozdobit mašlí.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.