Beránek z tvarohového těsta

Tvaroh Velikonoce
125 Beránek z tvarohového těsta

Ingredience:

3 vejce

150 g zchladlého rozpuštěného másla

120 g krupicového cukru

1 lžička prášku do pečiva

230 g pšeničné univerzální mouky

250 g polotučného tvarohu

citronová kůra asi z půlky chemicky neošetřeného citronu

vyškrábaná semínka z jednoho vanilkového lusku

stranou mléko na případné naředění

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup:

Pro tvarohové těsto je vždy nejdůležitější, abyste měli všechny suroviny ve stejné (nejlépe pokojové) teplotě. Proto si vyndejte vejce a tvaroh 2 hodiny předem na linku. Případně můžete i večer před přípravou.

K přípravě těsta nejprve ušlehejte vejce s cukrem do pěny, získat nadýchanou světlou pěnu z vajec může trvat i 15 minut. Tento krok neuspěchejte, je to základ pro nadýchané tvarohové těsto. Následně přidejte tekuté zchladlé máslo a také zašlehejte tvaroh. Stranou promíchejte mouku s práškem do pečiva, přisypte do směsi a opět zapracujte. Poté vyškrábejte vanilku a nastrouhejte kůru, znovu promíchejte celé těsto, jestli nestéká, přidejte pár lžic plnotučného mléka.

Vymažte důkladně formu a vysypte ji hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 160 °C.

Stáhněte těsto do formy a nechte zaklopené péct 50 minut při 160 °C. Celou dobu nechte beránka zaklopeného a neotevírejte troubu.

Po upečení odklopte víko a nechte ve formě zcela zchladnout, až potom opatrně vyklopte. Beránka můžete ozdobit mašlí.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.