Tvarohový beránek

Velikonoce

Ingredience

  •       225 g hladké dortové mouky Babiččina volba
  •       250 g tvarohu
  •       200 g másla
  •       200 g moučkového cukru
  •       4 vejce
  •       1 lžíce vanilkového cukru
  •       1 prášek do pečiva
  •       1 lžíce tuzemáku
  •       1 lžička citronové kůry
  •       špetka soli
  •       máslo a hrubá mouka na vymazání

Použitá mouka

Postup

Extra vláčný, voňavý a plný tvarohu. Stačí přidat mašličku, rouno z moučkového cukru a máte výstavního velikonočního beránka!

 

1) V míse promíchejte mouku, prášek do pečiv a sůl. Do čisté velké mísy dejte vejce a oba cukry. Vyšlehejte metlou do světlé pěny.

2) Přidejte tvaroh, citronovou kůru, tuzemák a rozpuštěné máslo. Znovu vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte suchou směs a postupně zapracujte.

3) Formu na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do spodního dílu formy opatrně vlijte připravené těsto (asi 1 cm pod horní okraj formy) a zakryjte horním dílem formy.

4) Beránka pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Ke konci pečení beránka otestujte vpichem špejle. Pokud je beránek upečený, nemělo by na špejli ulpívat žádné vlhké těsto.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.