2 vejce
1 hrnek moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 g bílého jogurtu
2 hrnky polohrubé mouky Babiččina volba + na vysypání formy
1 prášek do pečiva
2 lžíce oleje (slunečnicový, řepkový) + na vymazání formy
rybíz, maliny, jahody
Budete potřebovat kulatou koláčovou formu o průměru cca 28 cm.
Vůně léta, to jsou rychlé koláče a bublaniny na plech z čerstvého českého ovoce, které nabízí zahrady a sady po celé zemi. Vychutnejte si lahodný víkendový moučník i vy.
V míse utřete vejce s cukry, přidejte jogurt, mouku a nakonec zlehka vmíchejte prášek do pečiva a olej.
Formu na pečení vymažte olejem a vysypte moukou.
Nalijte do ní těsto a navrch rozložte a pak zlehka prsty zatlačte ovoce, v tomto případě červený a bílý rybíz.
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 45 minut).
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.