Babiččina bublanina

Jahody Léto Maliny Rybíz
86 Babiččina bublanina

Ingredience

2 vejce

1 hrnek moučkového cukru

1 vanilkový cukr

200 g bílého jogurtu

2 hrnky polohrubé mouky Babiččina volba + na vysypání formy

1 prášek do pečiva

2 lžíce oleje (slunečnicový, řepkový) + na vymazání formy

rybíz, maliny, jahody

 

Budete potřebovat kulatou koláčovou formu o průměru cca 28 cm.

Použitá mouka

Vůně léta, to jsou rychlé koláče a bublaniny na plech z čerstvého českého ovoce, které nabízí zahrady a sady po celé zemi. Vychutnejte si lahodný víkendový moučník i vy.

Postup

V míse utřete vejce s cukry, přidejte jogurt, mouku a nakonec zlehka vmíchejte prášek do pečiva a olej.

Formu na pečení vymažte olejem a vysypte moukou.

Nalijte do ní těsto a navrch rozložte a pak zlehka prsty zatlačte ovoce, v tomto případě červený a bílý rybíz.

Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 45 minut).

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.