3 vejce
1 hrnek cukru krystal
2 hrnky haladké dortové mouky
1 sáček prášku do pečiva
1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml)
250 g ovoce
máslo a hrubá mouka na vymazání formy
špetka soli
ovoce podle sezony
Příprava těsta je snadná a rychlá, proto začněte předehřátím trouby. Tu nastavte na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny – ta musí být opravdu nadýchaná, proto šlehání může trvat i deset minut.
Promíchejte si zvlášť mouku, prášek do pečiva a sůl. Směs postupně přisypávejte do vyšlehané pěny. Nakonec zapracujte stejným způsobem také smetanu ke šlehání.
Vyšší plech nebo menší pekáč vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte bohatě ovocem a pečte dozlatova. Pečte ve vyhřáté troubě asi 25 minut – provádějte kontrolu špejlí, ať nemáte bublaninu nedopečenou. Podávejte se zakysanou smetanou, jogurtem nebo šlehaným tvarohem. Poprašte moučkovým cukrem a můžete ozdobit čerstvou bylinkou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.