Letní bublanina

Blumy Borůvky Buchta Jahody Léto Maliny Meruňky Ostružiny Švestky Třešně
112 Letní bublanina

Ingredience

3 vejce

1 hrnek cukru krystal

2 hrnky haladké dortové mouky

1 sáček prášku do pečiva

1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml)

250 g ovoce

máslo a hrubá mouka na vymazání formy

špetka soli

ovoce podle sezony

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Příprava těsta je snadná a rychlá, proto začněte předehřátím trouby. Tu nastavte na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny – ta musí být opravdu nadýchaná, proto šlehání může trvat i deset minut.

Promíchejte si zvlášť mouku, prášek do pečiva a sůl. Směs postupně přisypávejte do vyšlehané pěny. Nakonec zapracujte stejným způsobem také smetanu ke šlehání.

Vyšší plech nebo menší pekáč vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte bohatě ovocem a pečte dozlatova. Pečte ve vyhřáté troubě asi 25 minut – provádějte kontrolu špejlí, ať nemáte bublaninu nedopečenou. Podávejte se zakysanou smetanou, jogurtem nebo šlehaným tvarohem. Poprašte moučkovým cukrem a můžete ozdobit čerstvou bylinkou.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.