Jablka zbavte jadřinců, oloupejte je a nakrájejte na plátky.
Smíchejte obě mouky, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek.
Vyšlehejte vejce s mlékem a poté vmíchejte do suché směsi.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na koláč o průměru cca 30 cm.
Připravte drobenku tak, že do mísy nasypete mouku, přidáte máslo, skořici a cukr. Konečky prstů vše drolte dohromady, až vznikne drobenka.
Celý povrch těsta poklaďte plátky jablek a posypte drobenkou.
Pečte na 180 °C asi 40 minut nebo dozlatova.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.