Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

Jablka Léto
132 Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

Ingredience:

Ingredience na těsto:

  • ½ hrnku celozrnné žitné mouky
  • 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
  • ½ hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek do pečiva

 

Ingredience na drobenku:

  • 50 g celozrnné pšeničné mouky
  • 25 g rozpuštěného másla
  • ½ lžičky skořice
  • 15 g cukru

 

Další ingredience:

  • 4 jablka

Postup:

Jablka zbavte jadřinců, oloupejte je a nakrájejte na plátky.

Smíchejte obě mouky, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek.

Vyšlehejte vejce s mlékem a poté vmíchejte do suché směsi.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na koláč o průměru cca 30 cm.

Připravte drobenku tak, že do mísy nasypete mouku, přidáte máslo, skořici a cukr. Konečky prstů vše drolte dohromady, až vznikne drobenka.

Celý povrch těsta poklaďte plátky jablek a posypte drobenkou.

Pečte na 180 °C asi 40 minut nebo dozlatova.

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku