Vánoční dort

Vánoce
161 Vánoční dort

Ingredience

Dortová forma o průměru 24 cm

  • 6 vajec
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • 1 lžička perníkového koření
  • třešňová nebo rybízová marmeláda
  • fondán nebo marcipán na hvězdičky
  • moučkový cukr

Postup

Vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem, ideálně ručním šlehačem do vysoké pěny, to vám zabere asi 10 minut. Postupně vmíchejte mouku smíchanou s perníkovým kořením, zlehka ji stěrkou zapracujte tak, aby těsto nespadlo.

Formu na dort vyložte pečicím papírem a těsto do ní nalijte. Pečte v předehřáté troubě při 160°C dozlatova, asi 30 minut, poté troubu vypněte, otevřete a nechte ještě uvnitř minimálně 10 minut dojít.

Nechte dort při pokojové teplotě vychladnout, poté jej podélně rozkrojte a namažte marmeládou. Fondán rozválejte na moučkovým cukrem pomoučněném vále na plát tenký asi 3 mm a vykrojte hvězdičky. Ozdobte jimi dort a ještě moučkovým cukrem poprašte.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku