Dortová forma o průměru 24 cm
Vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem, ideálně ručním šlehačem do vysoké pěny, to vám zabere asi 10 minut. Postupně vmíchejte mouku smíchanou s perníkovým kořením, zlehka ji stěrkou zapracujte tak, aby těsto nespadlo.
Formu na dort vyložte pečicím papírem a těsto do ní nalijte. Pečte v předehřáté troubě při 160°C dozlatova, asi 30 minut, poté troubu vypněte, otevřete a nechte ještě uvnitř minimálně 10 minut dojít.
Nechte dort při pokojové teplotě vychladnout, poté jej podélně rozkrojte a namažte marmeládou. Fondán rozválejte na moučkovým cukrem pomoučněném vále na plát tenký asi 3 mm a vykrojte hvězdičky. Ozdobte jimi dort a ještě moučkovým cukrem poprašte.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.