Linecké cukroví

Vánoce
654 Linecké cukroví

Ingredience

  • 500 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 2 vejce
  • 250g změklého másla
  • 250g moučkového cukru
  • jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu

Použitá mouka

Postup

Smíchejte mouku, cukr a citronovou kůru. Přidejte vejce a pokrájené změklé máslo. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a přes noc uložte do lednice.

Před pečením předehřejte troubu na 160°C.

Těsto si připravte na pomoučněnou plochu a vyválejte z něj několik mm silnou placku. Vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na pečící papír.

Linecké cukroví pečte do růžova a po vychladnutí slepujte marmeládou.

Použijte marmeládu výraznější chuti, například rybízovou.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.