Linecké cukroví

Vánoce
136 Linecké cukroví

Ingredience

  • 500 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 2 vejce
  • 250g změklého másla
  • 250g moučkového cukru
  • jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu

Postup

Smíchejte mouku, cukr a citronovou kůru. Přidejte vejce a pokrájené změklé máslo. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a přes noc uložte do lednice.

Před pečením předehřejte troubu na 160°C.

Těsto si připravte na pomoučněnou plochu a vyválejte z něj několik mm silnou placku. Vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na pečící papír.

Linecké cukroví pečte do růžova a po vychladnutí slepujte marmeládou.

Použijte marmeládu výraznější chuti, například rybízovou.

Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku