Linecké cukroví

Vánoce
454 Linecké cukroví

Ingredience

  • 500 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 2 vejce
  • 250g změklého másla
  • 250g moučkového cukru
  • jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu

Postup

Smíchejte mouku, cukr a citronovou kůru. Přidejte vejce a pokrájené změklé máslo. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a přes noc uložte do lednice.

Před pečením předehřejte troubu na 160°C.

Těsto si připravte na pomoučněnou plochu a vyválejte z něj několik mm silnou placku. Vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na pečící papír.

Linecké cukroví pečte do růžova a po vychladnutí slepujte marmeládou.

Použijte marmeládu výraznější chuti, například rybízovou.

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku