Do hlubšího rendlíku vlijeme smetanu, přidáme cukr a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu na polovinu a vmícháme máslo. Přisypeme mouku a svaříme do zhoustnutí. Těsto se nesmí připalovat.
Odstavíme z plotny, necháme lehce zchladnout. Vmícháme směs rozinek, ořechů, ovoce. Těsto musí být husté. Mícháme do zchladnutí.
Lžičkou dávkujeme na pečící plech těsto a lehkým stlačením vytvarujeme placičky (cca 4 cm v průměru)
Pečeme v troubě rozehřáté na cca 160°C, 15-20 minut do zlatavé barvy.
Po vychladnutí marokánky potřeme na jedné straně čokoládou a necháme ztuhnout.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.