Valentýnský Red Velvet Cake

155 Valentýnský Red Velvet Cake

Ingredience

Na korpus:

  • 110 g másla pokojové teploty
  • 150 g cukru
  • 2 vejce
  • 300 ml podmáslí
  • červené barvivo (gelové)
  • 250 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lžička jablečného octa
  • 1 čajová lžička jedlé sody

 

Na krém:

  • 350 ml smetany ke šlehání
  • 300 g bílé čokolády
  • 60 g másla

Postup

Předehřejte troubu na 180⁰C. Dno dortové formy vyložte pečícím papírem, ráfek vymažte máslem.

Mouku dvakrát prosejte přes síto. Smíchejte se solí, škrobem a kakaem a ještě dvakrát prosejte.

V podmáslí rozmíchejte potravinářské barvivo. Přidejte ho tolik, aby bylo podmáslí pěkně červené.

V míse utřete máslo s cukrem do bílé pěny. Zašlehejte jedno vejce po druhém. Přidejte vanilkový extrakt. Střídavě přimíchávejte podmáslí a moučnou směs.

Do octa nasypte sodu a rychle vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do formy, rozetřete a vložte do trouby. Pečte cca 30 minut, může se ale stát, že korpus se bude vlnit a budete péct déle.

Během pečení můžete připravit krém. Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přilijte smetanu, přidejte máslo a za občasného míchání přiveďte k varu. Nechte krátce probublat a odstavte. Než krém zchladne, občas ho prošlehejte metlou, aby se neutvořil škraloup. Vystydlý krém vychlaďte v lednici.

Vychlazený krém vyšlehejte ručním šlehačem. Bude se vám zdát, že to nemůže ztuhnout, ale opravdu se nebojte a šlehejte dál. Ve chvíli, kdy krém začne houstnout, vypněte šlehač.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku