Předehřejte troubu na 180⁰C. Dno dortové formy vyložte pečícím papírem, ráfek vymažte máslem.
Mouku dvakrát prosejte přes síto. Smíchejte se solí, škrobem a kakaem a ještě dvakrát prosejte.
V podmáslí rozmíchejte potravinářské barvivo. Přidejte ho tolik, aby bylo podmáslí pěkně červené.
V míse utřete máslo s cukrem do bílé pěny. Zašlehejte jedno vejce po druhém. Přidejte vanilkový extrakt. Střídavě přimíchávejte podmáslí a moučnou směs.
Do octa nasypte sodu a rychle vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do formy, rozetřete a vložte do trouby. Pečte cca 30 minut, může se ale stát, že korpus se bude vlnit a budete péct déle.
Během pečení můžete připravit krém. Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přilijte smetanu, přidejte máslo a za občasného míchání přiveďte k varu. Nechte krátce probublat a odstavte. Než krém zchladne, občas ho prošlehejte metlou, aby se neutvořil škraloup. Vystydlý krém vychlaďte v lednici.
Vychlazený krém vyšlehejte ručním šlehačem. Bude se vám zdát, že to nemůže ztuhnout, ale opravdu se nebojte a šlehejte dál. Ve chvíli, kdy krém začne houstnout, vypněte šlehač.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.