Valentýnský koláč

192 Valentýnský koláč

Ingredience

  • 150 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 90 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 45 ml studené vody
  • 50 g mletých mandlí
  • 250 g zahradního ovoce (maliny, borůvky, jahody, rybíz, višně…)
  • 5 žloutků
  • 30 g krupicového cukru
  • 200-220 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový lusk
  • 30 ml rumu
  • 1 lžička citronové kůry

Postup

V míse ze 150 g hladké mouky, pokrájeného másla, moučkového cukru a vody vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a nechte 30 min chladit v lednici.

Troubu předehřejte na 180°C.

Po vychlazení z těsta vyválejte kulatou placku a přeneste ji do koláčové formy. Odkrojte přečnívající těsto.

Připravte si krémovou náplň tak, že vyšleháte žloutky s cukrem a pak do nich ručně vmícháte zakysanou smetanu, cukr, obsah vanilkového lusku, rum a citronovou kůru.

Na těsto rovnoměrně rozvrstvěte mleté mandle, na ně ovoce a vše přelijte hladkým krémem. Ze zbylého těsta vykrájejte srdíčka a poklaďte je na vrch koláče.

Pečtě dozlatova. Bude to trvat 20-30 min, v závisosti na vaší troubě.

TIP: Do krémové náplně můžete přidat strouhanou čokoládu, nebo lžíci Holandského kakaa.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku