Valentýnský koláč s granátovým jablkem

573 Valentýnský koláč s granátovým jablkem

Ingredience

  • 100 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • 100 g cukru krupice
  • 5 polévkových lžic slunečnicového oleje
  • 5 polévkových lžic vlažné vody
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva

 

Na krém:

  • 2 měkké tvarohy
  • 5 kávových lžiček vanilkového cukru

 

Na ozdobu:

  • 1 granátové jablko
  • červená marmeláda

Použitá mouka

Postup

Rozehřejeme si troubu na 170°C.

Mouku a cukr nasypeme do mísy. Přidáme 5 lžic vlažné vody a 5 lžic oleje. Oddělíme si žloutky a bílky. Žloutky přidáme k ostatním ingrediencím. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do směsi přidáme kypřící prášek a ušleháme těsto. Jakmile je těsto ušlehané, tak k němu přidáme tuhý sníh. Nyní už nešleháme, ale pomalu zapracováváme.

Vysteleme si formu o průměru 22-28 cm pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. A dáme péct na cca 20 minut.

Zlatavé těsto necháme důkladně vychladnout. Jinak by se krém roztekl.

Do misky vložíme 2 měkké tvarohy. Přidáme 5 lžiček vanilkového cukru a důkladně promícháme. Vyloupeme si granátové jablko. Připravíme si korpus a potřeme ho červenou marmeládou. A dále potřeme tvarohovým krémem. Na vrch nasypeme granátové jablko a můžeme podávat.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.