Do mísy robota dejte mouku, droždí, sůl. Promíchejte, přidejte vodu a máslo.Vložte hnětací hák a hně’tte asi 10-12 minut, dokud nedosáhnete krásně pružného těsta konzistencí podobného modelíně. Těsto přikryjte fólií nebo víkem a nechte zrát cca 45 minut, nebo dokud se nezdvojnásobí.
Na standardní velikost housek těsto rozdělte po 60 g kousích a z každé uválejte pramen, ze kterého následně upletete pletýnku. Pletýnky dejte na plech (vystlaný pečicím papírem), zakryjte a nechte kynout asi 30 minut, dokud viditelně nezvětší svůj objem.
Troubu nechte předehřát na 230 °C. Pletýnky postříkejte vodou z rozprašovače, posypejte mákem a nechte péct přibližně deset minut do zlatavé barvy. Pokud se housky neupečou za tuto dobu, zkuste zvýšit teplotu a přidat 1-2 minuty, dlouhé sušení jim nesvědčí.
Upečené housky nechte alespoň trochu vychladnout. Nejlepší jsou čerstvé, v mikrotenovém sáčku vydrží měkké i do druhého dne.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.