Všechny suroviny vložte do kuchyňského robota a nechte vypracovat hladké těsto. Těsto poté vytvarujte do tvaru bochánku, přikryjte potravinářskou folií a nechte na teplém místě odpočinout zhruba půl hodiny.
Bochánek poté vyválíme na placku a rozdělíme na 8 stejných dílů.
Z každého dílu vyválíme váleček a ten poté rozdělíme na tři stejné díly, ze kterých housky upleteme. Takto připravené housky nebo rohlíky necháme kynout na plechu asi tak 30 minut než zdvojnásobí svůj objem.
Po uplynutí doby kynutí je potřeme vodou a posypeme solí/kmínem/sezamem/mákem dle chuti.
Pečeme v předehřáté troubě na 210°C asi tak 12 minut (dozlatova).
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.