Domácí housky ze špaldy

107 Domácí housky ze špaldy

Ingredience

  • 500 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 500 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • 5 g cukru krupice
  • 60 ml oleje
  • 580 ml mléka
  • 20 g soli
  • 42 g droží

Postup

Všechny suroviny vložte do kuchyňského robota a nechte vypracovat hladké těsto. Těsto poté vytvarujte do tvaru bochánku, přikryjte potravinářskou folií a nechte na teplém místě odpočinout zhruba půl hodiny.

Bochánek poté vyválíme na placku a rozdělíme na 8 stejných dílů.

Z každého dílu vyválíme váleček a ten poté rozdělíme na tři stejné díly, ze kterých housky upleteme. Takto připravené housky nebo rohlíky necháme kynout na plechu asi tak 30 minut než zdvojnásobí svůj objem.

Po uplynutí doby kynutí je potřeme vodou a posypeme solí/kmínem/sezamem/mákem dle chuti.

Pečeme v předehřáté troubě na 210°C asi tak 12 minut (dozlatova).

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku