Skořicové hvězdičky s hřebíčkem a rybízovou marmeládou

Skořice Vánoce
628 Skořicové hvězdičky s hřebíčkem a rybízovou marmeládou

Ingredience

  • 240 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 žloutky, prošlehané (bílky využijte na dort Pavlova nebo pusinky)
  • 100 g mletých vlašských nebo lískových oříšků
  • dvě lžičky šťávy z citrónu
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • špetka soli
  • 150 g studeného másla
  • 300 g džemu z červeného rybízu

Použitá mouka

Postup

Předehřejeme si troubu na 170°C.

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků a vložíme je do mísy na šlehání. Přidáme moučkový cukr a šleháme do žloutkové pěny. K pěně přisypeme mouku na křehké pečivo a začneme hníst, aby se ingredience spojily. Odvážíme si máslo a postupně ho zapracováváme do směsi.

Odvážíme ořechy, mohou být vlašské nebo lískové. Rozdrtíme je a přidáme do těsta společně s citronovou šťávou, lžičkou skořice, nadrceným hřebíčkem a špetkou soli. Všechny ingredience zpracujeme do těsta a necháme v lednici cca hodinu odležet.

Na pomoučeném válu vyválíme cca 0,3-0,5 cm tlustou placku a vykrájíme z ní hvězdičky. Ty vyskládáme na pečící papír, u každé druhé z nich vykrojíme prostředek, aby byla vidět marmeláda, a dáme péct.

Pečeme cca 8 minut do zlatova. Ještě horké hvězdičky pocukrujeme moučkovým cukrem. Hvězdičky bez dírky potřeme marmeládou a přiklopíme vykrojenou hvězdičkou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.