Předehřejeme si troubu na 170°C.
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků a vložíme je do mísy na šlehání. Přidáme moučkový cukr a šleháme do žloutkové pěny. K pěně přisypeme mouku na křehké pečivo a začneme hníst, aby se ingredience spojily. Odvážíme si máslo a postupně ho zapracováváme do směsi.
Odvážíme ořechy, mohou být vlašské nebo lískové. Rozdrtíme je a přidáme do těsta společně s citronovou šťávou, lžičkou skořice, nadrceným hřebíčkem a špetkou soli. Všechny ingredience zpracujeme do těsta a necháme v lednici cca hodinu odležet.
Na pomoučeném válu vyválíme cca 0,3-0,5 cm tlustou placku a vykrájíme z ní hvězdičky. Ty vyskládáme na pečící papír, u každé druhé z nich vykrojíme prostředek, aby byla vidět marmeláda, a dáme péct.
Pečeme cca 8 minut do zlatova. Ještě horké hvězdičky pocukrujeme moučkovým cukrem. Hvězdičky bez dírky potřeme marmeládou a přiklopíme vykrojenou hvězdičkou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.