Máslové razítkové cukroví

Vánoce
176 Máslové razítkové cukroví

Ingredience

  • 250 g másla
  • 400 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 180 g domácího vanilkového cukru
  • 1 vejce + 1 žloutek (bílek použijete na potření)

Postup

Nejprve si připravíme ingredience. Je jich málo a o to více si dejte záležet na jejich kvalitě. Jsou to máslové sušenky, takže v žádném případě nenahrazujte máslo rostlinným tukem.

Do mísy vložíme máslo a jedno celé vejce. Z druhého oddělíme žloutek a přidáme do mísy (bílek si schováme na potření). Přidáme mouku a nakonec domácí vanilkový cukr. A pustíme se do hnětení. Když je těsto důkladně propracované, necháme odpočinout v lednici cca 2-3 hodiny.

Po cca 2 hodinách těsto vezmeme a pokrájíme na několik částí. Pomoučíme si vál a rozválíme těsto. Připravíme si kulaté vykrajovátko nebo sklenici o velikosti razítka. Vykrájená kolečka přenášíme na plech vystlaný pečícím papírem, a do každého z nich hned obtiskneme vzor razítka.

Celkově se snažte s těstem pracovat rychle. Máslo se roztéká a těsto by se mohlo začít lepit a rozpadat.

Troubu si předehřejeme na 170°C. Pokud chcete mít sušenky lesklé, potřete každou z nich bílkem.
Můžete je také pocukrovat moučkovým cukrem. Cukr se zapeče s bílkem a vytvoří zlatavou krustu.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku