Nejprve si připravíme ingredience. Je jich málo a o to více si dejte záležet na jejich kvalitě. Jsou to máslové sušenky, takže v žádném případě nenahrazujte máslo rostlinným tukem.
Do mísy vložíme máslo a jedno celé vejce. Z druhého oddělíme žloutek a přidáme do mísy (bílek si schováme na potření). Přidáme mouku a nakonec domácí vanilkový cukr. A pustíme se do hnětení. Když je těsto důkladně propracované, necháme odpočinout v lednici cca 2-3 hodiny.
Po cca 2 hodinách těsto vezmeme a pokrájíme na několik částí. Pomoučíme si vál a rozválíme těsto. Připravíme si kulaté vykrajovátko nebo sklenici o velikosti razítka. Vykrájená kolečka přenášíme na plech vystlaný pečícím papírem, a do každého z nich hned obtiskneme vzor razítka.
Celkově se snažte s těstem pracovat rychle. Máslo se roztéká a těsto by se mohlo začít lepit a rozpadat.
Troubu si předehřejeme na 170°C. Pokud chcete mít sušenky lesklé, potřete každou z nich bílkem.
Můžete je také pocukrovat moučkovým cukrem. Cukr se zapeče s bílkem a vytvoří zlatavou krustu.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.