50 g celozrnné špaldové mouky
25 g hladké špaldové mouky
100 g kefírového nízkotučného mléka
30 g vanilkového proteinu
1 čajová lžička kypřicího prášku
1 vejce
30 g borůvek
K ozdobení:
nízkotučný tvaroh + vanilkový protein
meduňka nebo máta
borůvky
Nejprve vyšlehejte tuhý sníh z bílku. V misce poté smíchejte kefír, protein, mouky, žloutek a prášek do pečiva. Když je těstíčko jednolité, opatrně vmíchejte stěrkou sníh. Těsto nechte aspoň pět minut ladem a zatím si připravte lívanečník. Nejlepší je ho dobře rozehřát a na samotné pečení teplotu stáhnout.
Menší naběračkou nabírejte těsto a na mírném plameni opékejte lívanečky z obou stran. Čerstvé borůvky můžete zapéct také rovnou v lívancích. Podávejte s tvarohem obohaceným o vanilkový protein, borůvkami a čerstvou bylinkou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.