Proteinové lívance s kefírem

Protein
169 Proteinové lívance s kefírem

Ingredience

50 g celozrnné špaldové mouky

25 g hladké špaldové mouky

100 g kefírového nízkotučného mléka

30 g vanilkového proteinu

1 čajová lžička kypřicího prášku

1 vejce

30 g borůvek

 

K ozdobení:

nízkotučný tvaroh + vanilkový protein

meduňka nebo máta

borůvky

Použitá mouka

Postup

Nejprve vyšlehejte tuhý sníh z bílku. V misce poté smíchejte kefír, protein, mouky, žloutek a prášek do pečiva. Když je těstíčko jednolité, opatrně vmíchejte stěrkou sníh. Těsto nechte aspoň pět minut ladem a zatím si připravte lívanečník. Nejlepší je ho dobře rozehřát a na samotné pečení teplotu stáhnout.

Menší naběračkou nabírejte těsto a na mírném plameni opékejte lívanečky z obou stran. Čerstvé borůvky můžete zapéct také rovnou v lívancích. Podávejte s tvarohem obohaceným o vanilkový protein, borůvkami a čerstvou bylinkou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.