Houskové knedlíky

53 Houskové knedlíky

INGREDIENCE:

  • 400 g hrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 1 vejce
  • 240 ml mléka
  • 4 rohlíky

POSTUP:

Do mísy nasypte mouku a smíchejte ji se solí a rohlíky nakrájenými na malé kousky.

Uprostřed udělejte důlek a nalijte do něj vlažné mléko. Přisypte droždí a nechte 10 min odstát.

Poté přidejte vejce a vypracujte vláčné těsto. Čím vláčnější těsto připravíte, tím bude výsledný knedlík měkčí.

Mísu s těstem zakryjte potravinovou folií a nechte na teplém místě kynout asi hodinu.

Vykynuté těsto rozdělte na 2 – 3 části a z každé vytvarujte jeden knedlík.

V osolené vroucí vodě vařte každý knedlík 15 – 20 min, poté je vyjměte a ihned v rozdělte pomocí nitě na poloviny, aby mohla unikat pára.

TIP: Zvolte dostatečně velký hrnec, protože knedlíky během vaření nabydou na objemu.

Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku