Do mísy nasypte mouku a smíchejte ji se solí a rohlíky nakrájenými na malé kousky.
Uprostřed udělejte důlek a nalijte do něj vlažné mléko. Přisypte droždí a nechte 10 min odstát.
Poté přidejte vejce a vypracujte vláčné těsto. Čím vláčnější těsto připravíte, tím bude výsledný knedlík měkčí.
Mísu s těstem zakryjte potravinovou folií a nechte na teplém místě kynout asi hodinu.
Vykynuté těsto rozdělte na 2 – 3 části a z každé vytvarujte jeden knedlík.
V osolené vroucí vodě vařte každý knedlík 15 – 20 min, poté je vyjměte a ihned v rozdělte pomocí nitě na poloviny, aby mohla unikat pára.
TIP: Zvolte dostatečně velký hrnec, protože knedlíky během vaření nabydou na objemu.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.