Karlovarské knedlíky ze špaldové mouky

knedlíky k masu
752 Karlovarské knedlíky ze špaldové mouky

INGREDIENCE:

  • 110 g špaldové mouky
  • 220 g pečiva (ideálně ze špaldové mouky)
  • 2 vejce
  • 220 ml mléka
  • 2 hrsti hladkolisté petrželky
  • ½ muškátového oříšku
  • sůl, pepř

Použitá mouka

POSTUP:

Pečivo nechte krátce opéct v troubě, poté ho nakrájejte na kostičky a nasypte do mísy.

Přidejte mouku, nasekanou petržel, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.

Vejce rozšlehejte do mléka a zalijte jím zbytek ingrediencí.

Rukama vypracujte těsto, to rozdělte na 2 díly a každý z nich přeneste na potravinovou fólii.

Zabalte těsto do fólie ve tvaru knedlíku a takto je vložte do hrnce s vroucí vodou.

Vařte asi 20 minut.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.