na 1 větší plech
Těsto je rychle hotové, proto začněte tím, že předehřejete troubu na 180 °C.
V míse smíchejte všechny suché suroviny. V robotu nebo ve druhé větší míse vyšlehejte vejce s cukrem a povidly do pěny. Trvá to 7–10 minut. Tento čas určitě nezkracujte, zajistí vám krásně vláčný a nadýchaný korpus perníku.
Postupně do mísy robota přidávejte promíchanou suchou směs a zároveň mléko a olej, aby bylo těsto stále tekuté a mísilo se. Když jsou všechny složky promíchané a těsto hladké, bez hrudek, stejně barevné a zapracované, je hotové. Nalijte ho do vymazaného pekáčku nebo plechu. Pečte ve vyhřáté troubě 30–40 minut. Záleží na výšce těsta. Poznáte to podle toho, že se těsto lehce neodlepí od krajů.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.