Litý perník s povidly

Povidla
967 Litý perník s povidly

Ingredience

na 1 větší plech

  • 400 g hladké mouky dortové nebo hladké špaldové
  • 1 sáček kypřicího prášku do perníku
  • 1 čl mleté skořice
  • 4 středně velká vejce
  • 200 g cukru (nejlepší je třtinový)
  • 2 pl kakaa holandského typu
  • 2 dl řepkového oleje
  • 4 dl plnotučného mléka
  • 75 g švestkových povidel

Použitá mouka

Postup

Těsto je rychle hotové, proto začněte tím, že předehřejete troubu na 180 °C.

V míse smíchejte všechny suché suroviny. V robotu nebo ve druhé větší míse vyšlehejte vejce s cukrem a povidly do pěny. Trvá to 7–10 minut. Tento čas určitě nezkracujte, zajistí vám krásně vláčný a nadýchaný korpus perníku.

Postupně do mísy robota přidávejte promíchanou suchou směs a zároveň mléko a olej, aby bylo těsto stále tekuté a mísilo se. Když jsou všechny složky promíchané a těsto hladké, bez hrudek, stejně barevné a zapracované, je hotové. Nalijte ho do vymazaného pekáčku nebo plechu. Pečte ve vyhřáté troubě 30–40 minut. Záleží na výšce těsta. Poznáte to podle toho, že se těsto lehce neodlepí od krajů.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.