Litý perník s povidly

Povidla
62 Litý perník s povidly

Ingredience

na 1 větší plech

  • 400 g hladké mouky dortové nebo hladké špaldové
  • 1 sáček kypřicího prášku do perníku
  • 1 čl mleté skořice
  • 4 středně velká vejce
  • 200 g cukru (nejlepší je třtinový)
  • 2 pl kakaa holandského typu
  • 2 dl řepkového oleje
  • 4 dl plnotučného mléka
  • 75 g švestkových povidel

Postup

Těsto je rychle hotové, proto začněte tím, že předehřejete troubu na 180 °C.

V míse smíchejte všechny suché suroviny. V robotu nebo ve druhé větší míse vyšlehejte vejce s cukrem a povidly do pěny. Trvá to 7–10 minut. Tento čas určitě nezkracujte, zajistí vám krásně vláčný a nadýchaný korpus perníku.

Postupně do mísy robota přidávejte promíchanou suchou směs a zároveň mléko a olej, aby bylo těsto stále tekuté a mísilo se. Když jsou všechny složky promíchané a těsto hladké, bez hrudek, stejně barevné a zapracované, je hotové. Nalijte ho do vymazaného pekáčku nebo plechu. Pečte ve vyhřáté troubě 30–40 minut. Záleží na výšce těsta. Poznáte to podle toho, že se těsto lehce neodlepí od krajů.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku