Litý perník s povidly

Povidla
90 Litý perník s povidly

Ingredience

na 1 větší plech

  • 400 g hladké mouky dortové nebo hladké špaldové
  • 1 sáček kypřicího prášku do perníku
  • 1 čl mleté skořice
  • 4 středně velká vejce
  • 200 g cukru (nejlepší je třtinový)
  • 2 pl kakaa holandského typu
  • 2 dl řepkového oleje
  • 4 dl plnotučného mléka
  • 75 g švestkových povidel

Postup

Těsto je rychle hotové, proto začněte tím, že předehřejete troubu na 180 °C.

V míse smíchejte všechny suché suroviny. V robotu nebo ve druhé větší míse vyšlehejte vejce s cukrem a povidly do pěny. Trvá to 7–10 minut. Tento čas určitě nezkracujte, zajistí vám krásně vláčný a nadýchaný korpus perníku.

Postupně do mísy robota přidávejte promíchanou suchou směs a zároveň mléko a olej, aby bylo těsto stále tekuté a mísilo se. Když jsou všechny složky promíchané a těsto hladké, bez hrudek, stejně barevné a zapracované, je hotové. Nalijte ho do vymazaného pekáčku nebo plechu. Pečte ve vyhřáté troubě 30–40 minut. Záleží na výšce těsta. Poznáte to podle toho, že se těsto lehce neodlepí od krajů.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku