Piplačka, ale výsledek je naprosto božský. Při výrobě je nejhorších prvních pár kousků, tak se nenechte odradit. Pak už to ale odsýpá a budete mít koláčky jeden jako druhý!
1. Do mísy robota dejte mouku, cukr a špetku soli. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek, do kterého přidáte vlažné mléko a rozdrobené droždí. Spolu s trochou mouky na okraji vymíchejte řídký kvásek. Zakryjte a nechte vzejít asi 20 minut.
2. Přidejte žloutky, rozpuštěné máslo a olej. Nechte hnětat v robotu s hnětacím hákem asi 10 minut. Zakryjte a nechte kynout asi 45 až 60 minut (popř. déle, dokud se těsto neznásobí).
3. Troubu rozehřejte na 180 °C. V misce promíchejte tvaroh se žloutky a vanilkovým cukrem. V jiné misce promíchejte povidla s rumem.
4. Z vykynutého těsta odebírejte lžičkou malé dílky, které naplňte tvarohem. Zabalte, uprostřed promáčkněte a dejte na plech vystlaný pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem. Do středu přidejte povidla, polovinu mandle a nechte dokynout (asi 20 až 30 minut).
5. Koláčky pak dejte do trouby a upečte dozlatova (asi 12 až 15 minut).
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.