400 g polohrubé mouky
200 ml vlažného mléka
1 vejce
½ kostky čerstvého droždí
3 PL moučkového cukru
+ náplň: lesní borůvky
Na dokončení:
rozpuštěné máslo
máta nebo meduňka
moučkový cukr
Dokonalé nadýchané kynuté knedlíky s českými lesními borůvkami přelité máslem a sypané moučkovým cukrem. Tradiční české sladké jídlo, které si s námi můžete připravit doma i vy.
V míse zpracujte ze všech surovin hladké těsto. Nechte 30 minut kynout pod utěrkou. Pak rozdělte na 8 stejně velkých kusů. V ruce vytvarujte placku, naplňte pořádnou porcí borůvek a udělejte pěkný bochánek.
Rozehřejte vodu v hrnci a postupně povařte všechny knedlíky. Opatrně je pak přendávejte do mísy s trochou másla a přikryjte poklicí.
Podávejte řádně přelité máslem a posypané moučkovým cukrem, dozdobte čerstvou bylinkou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.