Cukr utřete s máslem pokojové teploty, tvarohem a vejcem. Vmíchejte mouky a nakonec prášek do pečiva.
Vypracujte těsto, na pomoučněném pracovní ploše jej vyválejte a rozdělte na čtverce. Ty plňte ovocem, jako jsou například meruňky. Když necháte uvnitř pecku, bude vám knedlík držet krásný kulatý tvar. Meruňky, ale můžete i rozříznout napůl, vyjmout pecku a pak dvě poloviny k sobě spojit a obalit těstem.
Knedlíky vařte ve vroucí vodě, dokud nevyplavou, asi 5 minut. Hotové knedlíky zasypte na talíři nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a zalijte rozehřátým máslem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.