250 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
1 vejce
125 g změklého másla
1 lžíce studeného mléka
špetka soli
Náplň:
1 lžíce olivového oleje
1 menší cibule
150 g rajčat
30 g parmazánu
100 g crème fraîche
100 g mozzarelly
Na dokončení:
1 prošlehané vejce
hrubozrnná sůl, mák, sezam
Pokrájejte studené máslo rovnou z lednice, zasypte moukou a citronovou kůrou. Přidejte vejce, mléko a citronovou šťávu. Těsto zpracujte rychle rukama nebo robotem. Nechte alespoň hodinu chladit v lednici.
Na kostičky pokrájenou cibuli se špetkou soli opečte na oleji do změknutí. Nechte zcela vychladnout. Rozehřejte troubu na 200 °C. Těsto vyjměte z lednice, rozválejte asi na 0,5 cm a rozdělte na 5 menších koláčků.
Mezitím si připravte náplň. Crème fraîche smíchejte s cibulkou, osolte, přidejte parmazán a polovinu pokrájené mozzarelly. Směs rozdělte do středů koláčků a na ně vyskládejte na kolečka nakrájená rajčata. Navrch dejte zbytek mozzarelly a zakápněte olejem. Okraje potřete vajíčkem a ozdobte mákem a sezamem se solí. Pečte zhruba 30 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.