Křehké koláčky s mozzarellou a rajčaty

Léto Sýr
76 Křehké koláčky s mozzarellou a rajčaty

Ingredience:

250 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo

1 vejce

125 g změklého másla

1 lžíce studeného mléka

špetka soli

Náplň:

1 lžíce olivového oleje

1 menší cibule

150 g rajčat

30 g parmazánu

100 g crème fraîche

100 g mozzarelly

Na dokončení:

1 prošlehané vejce

hrubozrnná sůl, mák, sezam

Postup:

Pokrájejte studené máslo rovnou z lednice, zasypte moukou a citronovou kůrou. Přidejte vejce, mléko a citronovou šťávu. Těsto zpracujte rychle rukama nebo robotem. Nechte alespoň hodinu chladit v lednici.

Na kostičky pokrájenou cibuli se špetkou soli opečte na oleji do změknutí. Nechte zcela vychladnout. Rozehřejte troubu na 200 °C. Těsto vyjměte z lednice, rozválejte asi na 0,5 cm a rozdělte na 5 menších koláčků.

Mezitím si připravte náplň. Crème fraîche smíchejte s cibulkou, osolte, přidejte parmazán a polovinu pokrájené mozzarelly. Směs rozdělte do středů koláčků a na ně vyskládejte na kolečka nakrájená rajčata. Navrch dejte zbytek mozzarelly a zakápněte olejem. Okraje potřete vajíčkem a ozdobte mákem a sezamem se solí. Pečte zhruba 30 minut.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku