Nejprve si udělejte listové těsto podle základního receptu. Recept najdete níže.
Obě řepy omyjte a zabalte zvlášť do alobalu. Dejte péct do trouby na 180°C asi na 1,5 hodiny. Poté řepy vyjměte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Na pánvi rozehřejte trošku másla s několika větvičkami rozmarýnu. Hrušky také nakrájejte na tenké plátky a vložte je do pánve. Asi 5 minut opékejte.
Zálivku na řepu vyrobte tak, že vyšlehejte olivový olej, med a šťávu z jedné limety. Přidejte tymián, osolte a opepřete.
Listové těsto rozválejte na plát tenký 3 mm a vykrájejte čtverce (nebo kolečka) o velikosti 8 cm. Kromě okrajů širokých asi 1 cm vnitřek hodně propíchejte vidličkou. Na propíchaný vnitřek vložte náplň. Jednu náplň tvoří červená řepa, balkánský sýr a zálivka. Druhou náplň tvoří hrušky, gorgonzola, oregano a vlašský ořech. Sýru dejte vždy jen trošku, ať nepřetluče zbylé chutě.
Okraje potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě 15 minut na 180°C. Po vyjmutí z trouby koláčky posypte troškou čerstvých bylinek, případně ještě pokapejte zálivkou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.