Jednoduché bagety

Pečivo
66 Jednoduché bagety

Ingredience

315 g směsi chlebové a hladké mouky

250 ml vody

1 PL sušeného droždí

lžička soli

+ plech na bagety

Použitá mouka

Jen tři základní suroviny potřebujete na tyhle snadné bagety, které si zamilujete. Jsou ideální s bylinkovým máslem jako příloha k letní grilovačce nebo jako základ školní svačiny.

Postup

V míse smíchejte vlažnou vodu a sušené droždí. Nechte pár minut, než začnou kvasinky pracovat, nejlépe přikryté fólií, pak kvasnice lépe nabobtnají.

Poté promíchejte, přidejte mouku a sůl a vypracujte těsto. Bude hutné a lepivé, to je v pořádku. Nakonec se po zapracování veškeré mouky přestane těsto lepit k okrajům mísy. Pak ho stáhněte a vytvarujte bochánek.

Nechte kynout pod utěrkou zhruba hodinu, než zdvojnásobí svůj objem. Těsto rozdělte na tři díly a vyválejte bagety. Vložte je na speciálně tvarovaný plech. Na plechu budou bagety kynout ještě dalších 15 minut.

Pak je nařízněte, lehce je potřete vodou a v troubě vyhřáté na 200 °C pečte dozlatova.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.