Mrkvové bábovičky s čokoládovou polevou

Mrkev
132 Mrkvové bábovičky s čokoládovou polevou

Ingredience

na 12 ks báboviček

Na těsto:

  • 120 g mrkvového pyré
  • 1 vejce
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 170 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2 dl mandlového mléka

 

Na polevu:

  • 1/2 tabulky kvalitní hořké čokolády 80% kakaa
  • 1/2 tabulky mléčné čokolády
  • 2 lžičky másla
  • 0,5 dl mandlového mléka

Postup

Odváženou a prosetou mouku, kypřící prášek a koření důkladně promícháme v míse. Vytvoříme důlek do kterého vyklepneme vejce, přidáme mrkvové pyré a mléko. Důkladně vypracujeme vařečkou nebo v robotu hladké těsto a necháme odpočívat asi 10 minut.

(Mrkvové pyré se dá koupit jako dětská výživa hotové, případně stačí mrkev udělat na páře, nebo upéct v toubě a rozmixovat)

Těsto rozdělíme do 12ti formiček a dáme péct na 160 °C asi 15 minut.

Doba pečení závisí na velikosti formiček, které používáte.  Vše můžete kontrolovat špejlí.

Po upečení nechte chladnout bábovičky na mřížce a připravte polevu. Ve vodní lázni rozpusťte obě čokolády s máslem a mlékem podle potřeby. Ozdobte bábovičky a nechte polevu ztuhnout. Bábovičky jsou nejlepší v den pečení.

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku