na 12 ks báboviček
Odváženou a prosetou mouku, kypřící prášek a koření důkladně promícháme v míse. Vytvoříme důlek do kterého vyklepneme vejce, přidáme mrkvové pyré a mléko. Důkladně vypracujeme vařečkou nebo v robotu hladké těsto a necháme odpočívat asi 10 minut.
(Mrkvové pyré se dá koupit jako dětská výživa hotové, případně stačí mrkev udělat na páře, nebo upéct v toubě a rozmixovat)
Těsto rozdělíme do 12ti formiček a dáme péct na 160 °C asi 15 minut.
Doba pečení závisí na velikosti formiček, které používáte. Vše můžete kontrolovat špejlí.
Po upečení nechte chladnout bábovičky na mřížce a připravte polevu. Ve vodní lázni rozpusťte obě čokolády s máslem a mlékem podle potřeby. Ozdobte bábovičky a nechte polevu ztuhnout. Bábovičky jsou nejlepší v den pečení.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.