Hot cross buns

BIO Velikonoce
147 Hot cross buns

Ingredience:

Na 8 bochánků:

250 g bio hladké mouky

1 lžička sušeného droždí

75 ml bio teplého mléka

75 ml teplé vody

35 g bio másla

80 g bio sušeného ovoce – rozinky, brusinky nebo jiné

1 špetka soli

40 g bio třtinového cukru

Na křížky:

2 PL bio hladké mouky

Na dokončení:

1 PL bio másla

1 PL bio medovicového medu nebo javorového sirupu

Použitá mouka

Britské velikonoční pečivo, známé pro své křížky. Plněné sušeným ovocem a polévané rozehřátým medem vás potěší nejen o svátcích a není nijak složité na přípravu.

Postup:

Všechny ingredience dejte do robotu a nechte zpracovat těsto. Stáhněte stěrkou na pomoučenou plochu, důkladně podsypte a začněte zpracovávat rukama.

Trvá to asi pět minut, než získáte nelepivé pružné těsto, nebojte se pomoci si další moukou. Bochánky rozdělte na 8 kousků o hmotnosti zhruba 70–80 g a naskládejte je do vymazané zapékací mísy nebo pekáčku.

Fólii potřete máslem a přetáhněte přes misku. Nechte kynout v teple 90–120 minut.

Troubu rozehřejte na 190 °C. Nyní si připravte směs na křížky. Stačí promíchat stejné množství mouky a vody, umíchejte kašičku, vložte do sáčku, ustřihněte malý růžek a nakreslete křížky.

Bochánky pečte 15 minut do zezlátnutí. Po vyjmutí z trouby polijte rozpuštěným máslem a medem.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.