Na 8 bochánků:
250 g bio hladké mouky
1 lžička sušeného droždí
75 ml bio teplého mléka
75 ml teplé vody
35 g bio másla
80 g bio sušeného ovoce – rozinky, brusinky nebo jiné
1 špetka soli
40 g bio třtinového cukru
Na křížky:
2 PL bio hladké mouky
Na dokončení:
1 PL bio másla
1 PL bio medovicového medu nebo javorového sirupu
Britské velikonoční pečivo, známé pro své křížky. Plněné sušeným ovocem a polévané rozehřátým medem vás potěší nejen o svátcích a není nijak složité na přípravu.
Všechny ingredience dejte do robotu a nechte zpracovat těsto. Stáhněte stěrkou na pomoučenou plochu, důkladně podsypte a začněte zpracovávat rukama.
Trvá to asi pět minut, než získáte nelepivé pružné těsto, nebojte se pomoci si další moukou. Bochánky rozdělte na 8 kousků o hmotnosti zhruba 70–80 g a naskládejte je do vymazané zapékací mísy nebo pekáčku.
Fólii potřete máslem a přetáhněte přes misku. Nechte kynout v teple 90–120 minut.
Troubu rozehřejte na 190 °C. Nyní si připravte směs na křížky. Stačí promíchat stejné množství mouky a vody, umíchejte kašičku, vložte do sáčku, ustřihněte malý růžek a nakreslete křížky.
Bochánky pečte 15 minut do zezlátnutí. Po vyjmutí z trouby polijte rozpuštěným máslem a medem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.