Droždí promíchejte se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Nechte vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujte měkké těsto, které nechte na teplém místě asi 30 minut kynout.
Z těsta vyválejte tenkou placku, nařežte na pásky a obtáčejte jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažte vejcem či olejem a obalte ve skořicovém cukru.
Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a můžete jej opět obalit ve směsi cukrů (tentokrát už bez oleje). A už si jen pochutnáváme.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.