na 8 řezů:
Na krém:
pečicí papír
Děti je milují a s naší moukou je připravíte zdravěji, domácí a plné kvalitních surovin a to za to stojí.
Nejprve začněte předehřívat troubu na 170 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Nyní začněte s přípravou kakaového piškotu. Pro nadýchané piškotové těsto je zásadní vyšlehat dokonale tuhý sníh z bílků. K tomu vám pomůže špetka soli přidaná do bílků a také čistá, odmaštěná nádoba.
V další míse vyšlehejte žloutky s cukrem v nadýchaný sníh. Věnujte tomu i 7 minut času, aby byla hmota světlá, nadýchaná a lehká. Stranou promíchejte obě mouky (my jsme použili 2/3 celozrnné špaldové a 1/3 hladké špaldové) a přidejte kakao. Sypkou směs začněte opatrně zapracovávat do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmíchejte také sníh. Celou hmotu naneste opatrně na pečicí papír a rozetřete stěrkou. Pro lepší stažení piškotu z papíru je někdy lepší použít trochu oleje, ideálně olej ve spreji vhodný k vymazání formy. Pečte 10 minut. Po upečení piškot vyndejte a otočte ho těstem na mřížku pro chladnutí, shora opatrně stáhněte pečicí papír a nechte takto zchladnout.
Po vychladnutí vyšlehejte krém. Dejte mascarpone a šlehačku do robotu nebo vyšlehejte ručně. Míru slazení necháme na vás a chuti dětí, běžně je to kolem 2–4 lžic medu nebo sirupu. Piškot rozpulte a jednu polovinu hojně potřete krémem, přiklopte druhou polovinou a dejte přikryté vychladit do lednice. Pak krájejte na řezy ve tvaru obdélníku nebo i čtverce.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.