na těsto
Ingredience na náplň a dokončení:
Připravte si nejprve všechny suroviny. Alespoň hodinu předem je nechte v pokojové teplotě odpočívat. Poté zpracujte hladké těsto. Smíchejte mouku, cukr, pokrájené máslo a žloutky. Nechte hnětačem připravit těsto nebo ho lehce zpracujte rukou. Pracujte rychleji, máslo měkne pod teplotou dlaní. Třetinu těsta uložte do mrazáku. Zbytek vyválejte dokulata podle vaší formy.
Dejte předehřívat troubu na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Ušlehejte si bílky. Nejprve lehce osolené do polotuha, poté přidejte cukr a došlehejte dotuha. Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky.
Nyní vrstvěte do formy. Na těsto nejprve nasypte mleté ořechy. Na ně plátky jablek, ty posypte skořicí. Na jablka rozetřete tuhý sníh z bílků. Na něj na závěr nastrouhejte zbylou třetinu těsta z mrazáku. Ve formě na koláč pečte zhruba 25 minut. Pokud byste chtěli tradičně péct v hlubokém plechu, stačí použít dvakrát více surovin a prodloužit dobu pečení na 40–45 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.