105g změklého másla
285 g třtinového cukru
2 vejce
180g hladké mouky
½ lžičky kypřícího prášku
½ lžičky sody bikarbonát
Špetka soli
8 g kakaa (holandského tipu)
125 g hořké čokolády na kousky (min.53%) nebo čokoládové čočky
200 ml mléka
Předehřejte si troubu na 175°C. Připravte si košíčky na muffiny a vložte do pečící formy.
Smíchejte mouku, kypřící prášek, kakao a dejte prozatím stranou.
Vložte do mísy máslo, cukr, sůl a šlehejte mixérem s násadou tvaru K, až dokud není máslo lehounké a světlé. Vejce si prošlehejte vidličkou a za vysokých otáček přidávejte po troškách do této směsi. Pokud by se začala srážet, přidejte lžíci mouky a pokračujte s vejcem. Pak můžete snížit otáčky a po třetinách přidávat mouku.
Hotové těsto vložíme do cukrářského pytlíku a plníme připravené košíčky na pečení do dvou třetin. Pokud nemáte pytlíky, plňte lžící. Na závěr posypte kousky čokolády.
Vložte do trouby a pečte 15-20 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.