Čokoládová krupicová kaše s jablečným kompotem

Jablka
161 Čokoládová krupicová kaše s jablečným kompotem

Ingredience

2 porce:

40g jemné krupičky

500 ml plnotučného mléka

 

Na dokončení:

6 kostiček 45% mléčné čokolády (nebo pro dospělé i hořká)

2 jablka

4 kousky celého hřebíčku

1 kus celé skořice

1 biocitron

 

Příprava: 45 minut

Vaření: 15 minut

Postup:

40 minut před vařením nechte krupici bobtnat v mléce. Je to jedna z hlavních příčin toho, proč ji budete mít na konci tak jemnou a hladkou.

Mezitím si můžete založit na kompot. Jablečný kompot je rychlovka, která ale kaši dokonale doladí. Stačí jablka oloupat, zbavit je jádřince a pokrájet na kostky. V hrnci je smíchejte s kořením a zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Můžete zakápnout i šťávou z citronu, případně lehce dosladit. Vařte 10 minut do změknutí.

Na samotnou kaši vždy mějte čas a neodcházejte od ní. Je za chvilku hotová a ta nepozornost se rozhodně nevyplatí. Vařte ji na středním plamenu v rendlíku se silnějším nepřilnavým dnem, stále ji šlehejte, než bude mít jemnou krémovitou konzistenci. Odstavte ji stranou a vhoďte čokoládu, lehce zašlehejte, v horké kaši se hned rozpustí. Servírujte s domácím jablečným kompotem, kousky čokolády a pomoučené cukrem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku