2 porce:
40g jemné krupičky
500 ml plnotučného mléka
6 kostiček 45% mléčné čokolády (nebo pro dospělé i hořká)
2 jablka
4 kousky celého hřebíčku
1 kus celé skořice
1 biocitron
Příprava: 45 minut
Vaření: 15 minut
40 minut před vařením nechte krupici bobtnat v mléce. Je to jedna z hlavních příčin toho, proč ji budete mít na konci tak jemnou a hladkou.
Mezitím si můžete založit na kompot. Jablečný kompot je rychlovka, která ale kaši dokonale doladí. Stačí jablka oloupat, zbavit je jádřince a pokrájet na kostky. V hrnci je smíchejte s kořením a zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Můžete zakápnout i šťávou z citronu, případně lehce dosladit. Vařte 10 minut do změknutí.
Na samotnou kaši vždy mějte čas a neodcházejte od ní. Je za chvilku hotová a ta nepozornost se rozhodně nevyplatí. Vařte ji na středním plamenu v rendlíku se silnějším nepřilnavým dnem, stále ji šlehejte, než bude mít jemnou krémovitou konzistenci. Odstavte ji stranou a vhoďte čokoládu, lehce zašlehejte, v horké kaši se hned rozpustí. Servírujte s domácím jablečným kompotem, kousky čokolády a pomoučené cukrem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.