TIP: Jablka můžete kombinovat s hruškami
Mouku prosyjte do mísy, přidejte tvaroh, na kousky nakrájené máslo, citronovou kůru a oba cukry.
Vypracujte hladké těsto a zabalené do potravinové folie ho uložte na hodinu do lednice.
Jablka nastrouhejte a slijte z nich přebytečnou vodu, vmíchejte k nim skořici.
Těsto vyválejte na tenkou placku a vykrajujte stejně velká kolečka.
Do středu každého druhého kolečka položte asi 2 lžičky strouhaných jablek.
Kolečka s náplní přiklopte kolečky bez náplně a pomocí vidličky je dobře uzavřete. Zbylým těstem kolečka dozdobte do tvaru jablíček.
Pečte na 180 °C dozlatova – asi 20 minut. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.