Křehká jablíčka

Jablka Léto
451 Křehká jablíčka

Ingredience

  •      200 g mouky na křehké pečivo
  •      200 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  •      200 g změklého másla
  •      1 vanilkový cukr
  •      1 lžíce moučkového cukru
  •      Lžička citronové kůry
  •      Na náplň: 3 jablka, 2 lžičky cukru, 2 lžičky skořice

TIP: Jablka můžete kombinovat s hruškami

Postup

Mouku prosyjte do mísy, přidejte tvaroh, na kousky nakrájené máslo, citronovou kůru a oba cukry.

Vypracujte hladké těsto a zabalené do potravinové folie ho uložte na hodinu do lednice.

Jablka nastrouhejte a slijte z nich přebytečnou vodu, vmíchejte k nim skořici.

Těsto vyválejte na tenkou placku a vykrajujte stejně velká kolečka.

Do středu každého druhého kolečka položte asi 2 lžičky strouhaných jablek.

Kolečka s náplní přiklopte kolečky bez náplně a pomocí vidličky je dobře uzavřete. Zbylým těstem kolečka dozdobte do tvaru jablíček.

Pečte na 180 °C dozlatova – asi 20 minut. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku