Poleva:
Vejce jsou do těsta nejlepší v pokojové teplotě. Proto je vyndejte z lednice dvě hodiny před přípravou těsta.
Mouku a moučkový cukr prosejte, aby těsto nemělo zbytečné hrudky. Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. Je důležité, aby byl med tekutý. Pokud máte doma zcukernatělý, je lepší ho ve vodní lázni nejprve nechat zkapalnět. Med ovlivňuje to, jak měkké perníčky budou. Těsto na perníčky je dobré nechat odležet v lednici minimálně 6 hodin, nebo ještě lépe přes noc.
Po vyndání těsta z lednice zapněte troubu na 160°. Těsto lehce propracujte rukama a nechte je povolit. Teplými dlaněmi se těsto zahřeje a lehce se pak vyválí. Nepodsypávejte moc, nebo ještě lépe vůbec, aby poslední perníčky nebyly příliš moučné.
Vyválejte těsto asi 5 mm vysoké a vykrajujte podle šablony jednotlivé části perníkové chaloupky. Můžete si vybrat jakékoli rozměry, podle toho, jak velkou chaloupku byste si přáli mít. Vždy je důležité mít ve stejném rozměru plochu čelní a zadní, boky a střešní panely. Jinak se fantazii meze nekladou.
Pečte asi 8 minut (může se mírně lišit podle velikosti tvarů a vaší trouby). Vychladlé části uchovávejte v krabici v chladu.
Pro přípravu polevy rozšlehejte bílek se solí do polotuha, pak přidejte cukr (pozor, musí být zcela bez hrudek, nejlepší je ho prosít) a pár kapek z citronu a vyšlehejte hladkou polevu. Zdobte sáčkem s co nejmenším otvorem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.