Na polevu:
Pokud je poleva příliš tuhá, zředíme jí podle potřeby citronovou šťávou.
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto. Překryjte jej folií a nechte přes noc uležet v lednici. Poté těsto rozválejte na slabě pomoučněném vále v placku vysokou 3 až 4 mm.
Vykrojte požadované tvary (nezapomeňte vyříznout okna a dveře) a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě rozehřáté na 180°C cca 8 minut.
Perníčky ihned po upečení potřete rozšlehaným vejcem, aby byly lesklé. Na rovné podložce je nechte den odpočinout. Poté slepte tak, aby vznikla chaloupka (my děláme nejedlou chaloupku a lepíme tavnou pistolí, možné je ovšem slepit chaloupku polevou). Nazdobte podle vlastní fantazie.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.