Perníková chaloupka

Vánoce
632 Perníková chaloupka

Ingredience

  • 500 g hladké mouky Babiččina volba
  • 180 g moučkového cukru
  • 2 celá vejce
  • 160 g tekutého medu (6 lžic)
  • 50 g změklého másla
  • 1 lžíce tuzemského rumu
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžíce kakaa

 

Na polevu:

  • 1 bílek
  • 130 g cukru

Pokud je poleva příliš tuhá, zředíme jí podle potřeby citronovou šťávou.

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Ze všech surovin vypracujte hladké těsto. Překryjte jej folií a nechte přes noc uležet v lednici. Poté těsto rozválejte na slabě pomoučněném vále v placku vysokou 3 až 4 mm.

Vykrojte požadované tvary (nezapomeňte vyříznout okna a dveře) a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě rozehřáté na 180°C cca 8 minut.

Perníčky ihned po upečení potřete rozšlehaným vejcem, aby byly lesklé. Na rovné podložce je nechte den odpočinout. Poté slepte tak, aby vznikla chaloupka (my děláme nejedlou chaloupku a lepíme tavnou pistolí, možné je ovšem slepit chaloupku polevou). Nazdobte podle vlastní fantazie.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.