Americké cookies s čokoládou

Čokoláda
183 Americké cookies s čokoládou

Ingredience

1 vejce

2 tabulky kvalitní čokolády na vaření s 55 % kakaa

1 hrnek polohrubé mouky

½ hrnku hladké špaldové mouky

1 lžička prášku do pečiva

½ hrnku třtinového cukru

100 g (1/2 hrnku) másla pokojové teploty

1 polévková lžíce mléka (nemusí být vždy)

špetka soli

Použitá mouka

Zbožňujete čokoládové sušenky? Recept na americké cookies s čokoládou si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Naučte se, jak je připravit tak, aby byly dokonale křupavé zvenčí a měkké uvnitř.

Postup

Postup na cookies je velmi snadný. Nejprve nasekejte na menší kusy čokoládu.

Suché suroviny mimo cukr promíchejte v misce lžící. V robotu utřete máslo s cukrem, poté zapracujte i vejce a mléko. Přilévejte do suché směsi a zašlehejte.

Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.

Pomocí naběračky na zmrzlinu rozmístěte kopečky těsta na plech a nechte mezi nimi přiměřené rozestupy. Vychází to asi na 10–12 sušenek na jeden plech.

Cookies pečte lehce dozlatova 10 minut. Nechte je na mřížce vychladnout a pak je teprve sundávejte, jsou hodně křehké. Uvnitř musejí být vláčné. Když jsou moc upečené, jsou uvnitř suché.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.