1 vejce
2 tabulky kvalitní čokolády na vaření s 55 % kakaa
1 hrnek polohrubé mouky
½ hrnku hladké špaldové mouky
1 lžička prášku do pečiva
½ hrnku třtinového cukru
100 g (1/2 hrnku) másla pokojové teploty
1 polévková lžíce mléka (nemusí být vždy)
špetka soli
Zbožňujete čokoládové sušenky? Recept na americké cookies s čokoládou si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Naučte se, jak je připravit tak, aby byly dokonale křupavé zvenčí a měkké uvnitř.
Postup na cookies je velmi snadný. Nejprve nasekejte na menší kusy čokoládu.
Suché suroviny mimo cukr promíchejte v misce lžící. V robotu utřete máslo s cukrem, poté zapracujte i vejce a mléko. Přilévejte do suché směsi a zašlehejte.
Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.
Pomocí naběračky na zmrzlinu rozmístěte kopečky těsta na plech a nechte mezi nimi přiměřené rozestupy. Vychází to asi na 10–12 sušenek na jeden plech.
Cookies pečte lehce dozlatova 10 minut. Nechte je na mřížce vychladnout a pak je teprve sundávejte, jsou hodně křehké. Uvnitř musejí být vláčné. Když jsou moc upečené, jsou uvnitř suché.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.