Dvoubarevné sušenky

Kakao Skořice Vánoce
573 Dvoubarevné sušenky

INGREDIENCE:

  • 450 g hladké mouky na křehké pečivo
  • 50 g holandského kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 250 g změklého másla
  • 250 g moučkového cukru
  • Jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu

Použitá mouka

POSTUP:

Do jedné mísy nasypte 250 g mouky a přidejte vanilkový extrakt, 1 vejce, 125 g másla, 125 g moučkového cukru a citronovou kůru.

Do druhé mísy nasypte 200 g mouky, holandské kakao, skořici a přidejte vejce, zbylé máslo a zbylý cukr.

Z obou připravených směsí vypracujte hladká těsta.

Obě těsta lehce rozválejte a poté položte jedno na druhé. Pokračujte ve válení až do tloušťky asi 5 mm.

Vykrajujte jednotlivé sušenky a ty klaďte na pečicím papírem vyložený plech.

Pečte na 180 °C, dokud světlá část sušenek není lehce růžová. Doba pečení závisí na velikosti sušenek.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.