Připravte si čokoládu a ořechy a nasekejte je na malé kousky. Mouku prosejte do mísy a přidejte prášek do pečiva, mořskou sůl a sodu na pečení.
V jiné míse smíchejte máslo s cukrem i vanilkovým cukrem a míchejte (ručně nebo mixerem) dokud nevznikne hladký krém. Přidejte jedno vejce a znovu promíchejte tak, aby se vše pěkně spojilo. Do krému postupně přimíchávejte směs mouky, až získáte hladké těsto. Zapracujte do něj již připravenou čokoládu a ořechy, přikryjte jej potravinářskou fólií a nechte odležet v lednici zhruba 1 den.
Než začnete péct, předehřejte si troubu na cca 180°C. Mezitím si plech vyložte pečicím papírem a poklaďte jej kopečky těsta. Záleží jen na vás, jak velké sušenky budete chtít upéct, ale dejte pozor, aby mezi kopečky byl dostatečný rozestup.
Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.