Kakaovo-oříškové sušenky

613 Kakaovo-oříškové sušenky

Ingredience

  • 140 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 1 lžička sody na pečení
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mořské soli
  • 140 g másla
  • 260 g třtinového cukru (může být i méně)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 125 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa
  • 70 g lískových ořechů

Použitá mouka

Postup

Připravte si čokoládu a ořechy a nasekejte je na malé kousky. Mouku prosejte do mísy a přidejte prášek do pečiva, mořskou sůl a sodu na pečení.

V jiné míse smíchejte máslo s cukrem i vanilkovým cukrem a míchejte (ručně nebo mixerem) dokud nevznikne hladký krém. Přidejte jedno vejce a znovu promíchejte tak, aby se vše pěkně spojilo. Do krému postupně přimíchávejte směs mouky, až získáte hladké těsto. Zapracujte do něj již připravenou čokoládu a ořechy, přikryjte jej potravinářskou fólií a nechte odležet v lednici zhruba 1 den.

Než začnete péct, předehřejte si troubu na cca 180°C. Mezitím si plech vyložte pečicím papírem a poklaďte jej kopečky těsta. Záleží jen na vás, jak velké sušenky budete chtít upéct, ale dejte pozor, aby mezi kopečky byl dostatečný rozestup.

Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.