Prvomájové sušenky

162 Prvomájové sušenky

Ingredience

  • 300 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 110 g mandlové mouky
  • 135 g třtinového cukru (moučkového, nebo doma umixovaného)
  • 220 g másla
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 lžičky růžové vody
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • tekutý med
  • marcipán

Postup

Do mísy nasypte mouku, mandlovou mouku, cukr a přidejte máslo pokrájené na kostky. Vmíchejte vejce a žloutek, růžovou vodu a obsah vanilkového lusku. Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto, zabalte ho do folie a uložte přes noc do lednice.

Druhý den z těsta vyválejte placku a vykrajujte kolečka. Kolečka klaďte na pečící papír a pečte na 180°C dozlatova (asi 8 minut). Vychladlé sušenky potřete tenkou vrstvou tekutého medu.

Vyválejte marcipán, vykrajujte kolečka a ty pokládejte na sušenky. Zdobte podle vlastní fantazie.

 

Tipy na práci s marcipánem:

  • Marcipán barvěte gelovými potravinovými barvami. Seženete je v cukrářských potřebách.
  • Pokud chcete docílit zářivých barev, můžete místo marcipánu použít cukrářskou potahovací hmotu.
  • Pokud se marcipán lepí, můžete ho podsypat troškou moučkového cukru nebo škrobu.
  • Marcipánové ozdoby můžete přilepovat pomocí kapky vodky.
  • Marcipán na vzduchu tvrdne. Sušenky zavřete do vzduchotěsné nádoby.
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku