Na ořechy:
Na krém:
Začněte přípravou těsta. V hluboké míse prosejte mouku s moučkovým cukrem. Přisypte najemno namleté vlašské ořechy a nakrájené změklé máslo. Podle receptu babičky Matyldy byly ořechy vždy s kakaem. Proto pokud chcete také kakaové ořechy, přidejte nyní i kakao.
Těsto zpracujte buď hnětačem v robotu, nebo ručně následovně. Špičkami prstů zpracujte těsto do pomyslné drobenky a poté ho spojte pomocí hrany dlaně. Můžete zapojit také techniku frezáže – vetření másla do těsta a opakované roztírání dlaní. Vytvořte kouli a zabalte ji do dvou vrstev potravinové fólie. Takto připravené těsto by mělo odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ale lepší je nechat ho přes noc.
Po odležení můžete péct ořechy. Troubu předehřejte na 160 stupňů. Těsto napěchujte do formiček na ořechy. Vždy zaplňte formičku tak ze dvou třetin a nechte uprostřed prohlubeň, aby zůstal prostor pro krém. Ořechy pečte v troubě asi 8 minut. Hotové ořechy ještě zatepla vyklepněte z formiček a nechte zchladnout na mřížce.
Na krém si připravte změklé máslo pokojové teploty. Mixujte v kuchyňském robotu 7 minut jen samotné, dokud nenabude na objemu. Bude nadýchané a zesvětlá. Do másla poté přidávejte po lžících cukr, také kávu a rum. Pokud jste nechali ořechy světlé, teď se pro kontrast hodí naopak tmavý krém. Přidejte tedy kvalitní kakao. Krémem pomocí zdobicího sáčku plňte ořechy a slepujte opatrně k sobě. Na závěr můžete ořechy ještě částečně máčet v čokoládě a třeba i obalit ořechovou drtí.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.