(na 3–4 plechy cukroví)
Na těsto:
Na lískooříškovou pusinku:
Všechny suroviny jsou nejlepší v pokojové teplotě. Vyndejte je proto z lednice tak 1–2 hodiny před samotnou přípravou těsta.
V míse utřete máslo, cukr a žloutky v hladký krém. Postupně zapracujte mouku. Vytvořte hladké, jednotné těsto, velmi podobné lineckému – ale více žluté pro obsah žloutků. Zabalte do fólie nebo voskovaného ubrousku a uložte do chladu do druhého dne.
Po vyndání těsta z lednice zapněte troubu na 190 °C. Těsto lehce propracujte rukou a nechte je povolit. Teplými dlaněmi se těsto zahřeje a lehce se pak vyválí. Nepodsypávejte moc, nejraději vůbec, aby poslední kousky nebyly příliš moučné.
Vyválejte těsto asi 4 mm vysoké a vykrajujte drobná kolečka velikosti knoflíku. Pokud nemáte přímo takové vykrajovátko, poslouží vám dobře i třeba malá sklenička. Ideální velikost je tak o průměru 1,5 cm. Kolečka opatrně pokládejte na plech s pečicím papírem s mírnými rozestupy.
Na pusinku vyšlehejte tuhý sníh z bílků a cukru, pak opatrně vsypte mleté ořechy a mixované piškoty. Nedávejte ovšem šlehat všechny suroviny najednou, nebo vám pusinka dostatečně neztuhne.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.