Jemná krupicová kaše se skořicí a kakaem

Kakao Skořice
94 Jemná krupicová kaše se skořicí a kakaem

Ingredience

2 porce

40g jemné krupičky

500 ml plnotučného mléka

 

Na dokončení:

Kvalitní holandské kakao

Jemně mletá skořice

Nahřáté máslo

 

Příprava: 45 minut

Vaření: 15 minut

Postup:

40 minut před vařením nechte krupici bobtnat v mléce. Je to jedna z hlavních příčin toho, proč ji budete mít na konci tak jemnou a hladkou. Na samotnou kaši vždy mějte čas a neodcházejte od ní. Je za chvilku hotová a ta nepozornost se rozhodně nevyplatí. Vařte ji na středním plamenu v rendlíku se silnějším nepřilnavým dnem, stále ji šlehejte, než bude mít jemnou krémovitou konzistenci.

 

Na kaši dejte podle chuti lžíci rozehřátého másla a zasypte kakaem a skořicí. Teplá krupicová kaše se skořicí je skvělá pro děti na dobré usínání. Kloubí se v ní skvělý sytý pokrm a skořicové účinky, které prý i přináší sladké a pěkné sny.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku