Jablečné masopustní koblížky

Jablka
62 Jablečné masopustní koblížky

Ingredience

  • 200 g hladké mouky na kynutá těsta
  • 50 ml plnotučného mléka
  • 1 lžíce cukru
  • 1 zralé jablko nastrouhané najemno
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce rumu

 

  • 500 ml oleje na smažení
  • k obalení moučkový nebo třtinový cukr, skořice

Postup

Masopustní koblížky mají mnoho variant. Tvarohové těsto s jablkem nejvíc chutná dětem. Samotné těsto je navíc velmi snadné na přípravu, a tak mohou i pomáhat. Do hluboké mísy nejprve nasypte suché suroviny – mouku, kypřicí prášek a cukr. Ty důkladně promíchejte, aby bylo kypřidlo v těstě rovnoměrně.

Nyní přidejte i ostatní suroviny a v robotu nebo ručně připravte kompaktní těsto. Nechte jej 10 minut odstát a mezitím si rozpalte olej. Těsto dávkujte lžicí do pánve s rozpáleným olejem a pečte zhruba 4 minuty do zezlátnutí a propečení.

Upečené kobližky nechte minutu okapat v ubrousku od přebytečného oleje a potom obalujte ve směsi cukru se skořicí. Skvěle chutnají s hrnkem teplého kakaa. Ideálně je připravujte k okamžité konzumaci, maximálně pak do 24 hodin.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku