Masopustní koblížky mají mnoho variant. Tvarohové těsto s jablkem nejvíc chutná dětem. Samotné těsto je navíc velmi snadné na přípravu, a tak mohou i pomáhat. Do hluboké mísy nejprve nasypte suché suroviny – mouku, kypřicí prášek a cukr. Ty důkladně promíchejte, aby bylo kypřidlo v těstě rovnoměrně.
Nyní přidejte i ostatní suroviny a v robotu nebo ručně připravte kompaktní těsto. Nechte jej 10 minut odstát a mezitím si rozpalte olej. Těsto dávkujte lžicí do pánve s rozpáleným olejem a pečte zhruba 4 minuty do zezlátnutí a propečení.
Upečené kobližky nechte minutu okapat v ubrousku od přebytečného oleje a potom obalujte ve směsi cukru se skořicí. Skvěle chutnají s hrnkem teplého kakaa. Ideálně je připravujte k okamžité konzumaci, maximálně pak do 24 hodin.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.