Cheesecake

Ricotta Tvaroh
115 Cheesecake

Ingredience na sušenky

250 g hladké mouky na křehké pečivo

60 g cukru moučka

125 g másla

1 menší vejce

1 lžička vanilkového extraktu

 

Budete potřebovat vykrajovátka a pečicí papír.

 

Ingredience na cheesecake

125 g máslových sušenek

55 g másla

750 g směsi tvarohu, ricotty, krémového sýru typu Philadelphia (v poměru 1 : 1)

3 vejce

200 g moučkového cukru

1 PL citronové šťávy

1 ČL vanilkového extraktu

 

Budete potřebovat dortovou formu o průměru 22 cm.

Použitá mouka

Celosvětově známý dezert, který si zamiluje každý. Můžete ho připravit na tisíc způsobů, stačí vyměnit sušenky, ochutit tvarohovou směs nebo ho doplnit karamelovou omáčkou. Skvělé jsou také horké ovocné přelivy nebo rozpuštěná čokoláda v krému.

Postup

Sušenky

Ze všech surovin vypracujte v robotu jednotné hladké těsto. Poté ho zabalte do fólie a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici. Druhý den před pečením si nejprve zapněte troubu. Ta musí být opravdu vyhřátá. Péct budete na 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte pravidelné tvary. Opatrně je pokládejte s rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–15 minut. Nechte vychladnout na mřížce.

Cheesecake

Nejprve připravte sušenkové dno. Základ je z rozdrcených sušenek, které se smíchají s máslem. Ideální poměr másla a sušenek je 1 : 2. Nadrtit je můžete nejsnadněji v mixéru, ale jde to i za pomoci válečku na těsto v mikrotenovém sáčku.

Pak je důležité celé dno rovnoměrně pokrýt sušenkovou směsí. Pořádně ji přitlačte ke dnu, nejlépe sklenicí. Pečte ve formě na 150 °C. Promixujte všechny ingredience na krém. Nalijte na předpečený sušenkový základ a pečte dalších 70 minut.

Při vyndání z trouby by měl být povrch krému ještě lehce „v pohybu“. Nechte cheesecake zcela vychladnout a až poté ho vyndejte z formy.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.