250 g hladké mouky na křehké pečivo
60 g cukru moučka
125 g másla
1 menší vejce
1 lžička vanilkového extraktu
Budete potřebovat vykrajovátka a pečicí papír.
125 g máslových sušenek
55 g másla
750 g směsi tvarohu, ricotty, krémového sýru typu Philadelphia (v poměru 1 : 1)
3 vejce
200 g moučkového cukru
1 PL citronové šťávy
1 ČL vanilkového extraktu
Budete potřebovat dortovou formu o průměru 22 cm.
Celosvětově známý dezert, který si zamiluje každý. Můžete ho připravit na tisíc způsobů, stačí vyměnit sušenky, ochutit tvarohovou směs nebo ho doplnit karamelovou omáčkou. Skvělé jsou také horké ovocné přelivy nebo rozpuštěná čokoláda v krému.
Ze všech surovin vypracujte v robotu jednotné hladké těsto. Poté ho zabalte do fólie a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici. Druhý den před pečením si nejprve zapněte troubu. Ta musí být opravdu vyhřátá. Péct budete na 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte pravidelné tvary. Opatrně je pokládejte s rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–15 minut. Nechte vychladnout na mřížce.
Nejprve připravte sušenkové dno. Základ je z rozdrcených sušenek, které se smíchají s máslem. Ideální poměr másla a sušenek je 1 : 2. Nadrtit je můžete nejsnadněji v mixéru, ale jde to i za pomoci válečku na těsto v mikrotenovém sáčku.
Pak je důležité celé dno rovnoměrně pokrýt sušenkovou směsí. Pořádně ji přitlačte ke dnu, nejlépe sklenicí. Pečte ve formě na 150 °C. Promixujte všechny ingredience na krém. Nalijte na předpečený sušenkový základ a pečte dalších 70 minut.
Při vyndání z trouby by měl být povrch krému ještě lehce „v pohybu“. Nechte cheesecake zcela vychladnout a až poté ho vyndejte z formy.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.