400 g vařených brambor nebo bramborové kaše
2 vejce
4 PL krupice (stranou další krupici, podle řídkosti těsta)
2 PL mléka v případě, že máte jen vařené brambory
sůl
Na dokončení:
olej na smažení
obloha a zdobení k podávání podle chuti
Bezezbytková kuchyně potěší každou správnou kuchařku a hospodyni. Spotřebovat vše do posledního kousku uměly už naše babičky, a tak když zbydou uvařené brambory nebo kaše, je ideální čas na bezkonkurenční bramborové placky.
Brambory namačkejte nadrobno. Suroviny smíchejte ve větší míse a osolte. Nechte 10 minut odpočívat – krupice do sebe natáhne část tekutin a těsto zhutní.
Podle vzniklé směsi případně ještě můžete zahustit. Cílem je těsto, které mokrýma rukama tvarujete na placky a opékáte na pánvi.
Můžete podávat se zelím, uzeným nebo jako alternativu k langošům.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.