Předehřejte si troubu na 175°C. Do mísy dejte úplně všechny ingredience (kromě mandlí a marmelády) a rukama z nich vypracujte drobenku. Vše si vyklopte na plochu a rukama vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a na půl hodiny uložte do lednice.
Vychlazené těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého dílku udělejte váleček, který na dvou místech zužte do tvaru prstu. Přes klouby vytvořte rýhy a na konec zasaďte nehet – mandli, podle obrázku.
Prsty pečte asi 30 minut a poté je podávejte s červenou marmeládou, která bude připomínat krev.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.